Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders in top 3 van GfK Rapport Beste Supermarkt 2017

22-12-2017 11:00

Jan Linders Supermarkten in top 3 Beste Supermarkt 2017

Nieuw Bergen, 22 december 2017 - Jan Linders Supermarkten is in de top 3 geëindigd van het eerste GfK Supermarkt Rapport, de opvolger van de bekende Kerst- en Zomerrapporten. Bij dit rapport wordt gekeken naar waardering van consumenten. Jan Linders blinkt uit en staat in de absolute top van Nederland en scoort zelfs als beste op de categorieën kwaliteit en breedte van het assortiment. Hiermee verslaat de supermarktketen uit het zuiden de landelijke ketens. 

Kleine verschillen in scores top 3

Overall eindigt Jan Linders op de derde plaats in het rapport. Het verschil met de nummer één –Poiesz- was nihil, namelijk slechts één honderdste punt. Als enige keten in het onderzoek scoort Jan Linders echter op alle aspecten beter dan het branchegemiddelde. Een knappe prestatie en opnieuw een groot compliment van klanten. Eerder dit jaar werd Jan Linders al door GfK uitgeroepen tot de ‘Best Gewaardeerde Supermarkt in Vers’. 

Leo Linders, algemeen directeur Jan Linders: ‘Als regionale speler zijn we ontzettend trots op deze fantastische uitslag! Als onderdeel van onze groeistrategie investeren we in onze organisatie, onze winkels én in onze formule. Het behalen van deze topnotering in het rapport Beste Supermarkt laat zien dat onze investeringen zijn vruchten afwerpen. Het belangrijkste is dat onze inspanningen worden herkend en gewaardeerd door onze trouwe klantenkring. We zijn een relatief kleine speler vergeleken met de landelijke ketens, maar het is geweldig om te zien dat klanten zich herkennen in ‘Het voordeel van het zuiden’ en onze supermarkten zo waarderen.’

Dé nummer 1 in kwaliteit en breedte assortiment

Aan het onderzoek van het GfK Supermarkt Rapport doen 18 supermarktketens in heel Nederland mee. Primaire en secundaire klanten beoordelen hun eigen supermarkt op negen verschillende aspecten door middel van een rapportcijfer. Hierbij wordt gekeken naar: lage prijzen, aanbiedingen, versafdeling, kwaliteit, voorraad, breedte assortiment, personeel, winkelgemak en winkeluitstraling. Door een wegingsfactor per aspect mee te rekenen, komt hier uiteindelijk een eindcijfer uit. De factor prestatie speelt geen rol meer in het onderzoek. Het draait enkel om waardering. Jan Linders onderscheidt zich op alle aspecten beter dan het landelijk gemiddelde. Jan Linders is dé nummer 1 in kwaliteit en breedte assortiment, hierbij scoort Jan Linders het hoogste rapportcijfer van allemaal. 

Terug