Home Pers & nieuws Nieuws Details

Bibi Excellence fopspenen worden teruggeroepen

31-10-2014 16:50

tl_files/images/Persberichten/waarschuwing bib fopspeen 700x200.jpg

De Excellence fopspenen van het merk Bibi worden om veiligheidsredenen van de markt gehaald en dus ook uit de supermarkten van Jan Linders. Het volgende bericht kregen wij van Bibi:

In uitgebreide tests is gebleken dat de Excellence fopspenen de vereisten van de Europese norm EN 1400, met betrekking tot het lostrekken van het mondgedeelte uit het schild, niet altijd doorstaan. Het in maart 2014 geïntroduceerde, zeer lichte model EXCELLENCE, dat speciaal samen met experts als orthodontisten, tandartsen en vroedvrouwen is ontwikkeld, om de vorming van het gehemelte en de stand van de tanden niet nadelig te beïnvloeden, komt niet altijd door deze test. In samenspraak met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben wij daarom besloten alle EXCELLENCE fopspenen van de Nederlandse markt te halen. U kunt de bibi® Excellence producten duidelijk herkennen door het woord 'NEW' in een rood vlak op de verpakking. Mocht het zuigstuk van de fopspeen onverwacht toch van het schild van de fopspeen loskomen en in de mond van een baby blijven steken dan is het risico van verstikking aanwezig.

U kunt de bibi Excellence fopspeen opsturen naar Bibi en zal dan een product van vergelijkbare waarde uit hun assortiment ter vervanging ontvangen. Deze terugroepactie geldt tot 30 november 2014. Contact: Ticomex b.v., Postbus 221, 4700 AE Roosendaal, e-mail: recall@bibi.nl Tel: 0165-541052

Terug