Home Pers & nieuws Nieuws Details

1 miljoen opbrengst voor Jan Linders Fonds

23-01-2020 09:00

Het Jan Linders Fonds, opgericht in 2013, heeft onlangs de mijlpaal van 1 miljoen euro aan opbrengsten bereikt. In 2019 haalde het Jan Linders Fonds ruim 160.000 euro op. In de afgelopen jaren zijn met dit bedrag al meer dan 350 lokale goede doelen in het zuiden gesteund. Ook in 2020 steunt het Jan Linders Fonds weer 62 lokale goede doelen. Om te vieren dat de totaalopbrengst van het Jan Linders Fonds méér dan 1 miljoen euro is, maken alle door het Jan Linders Fonds gesteunde doelen kans op een mooi bedrag.

Verankering in de regio en lokale maatschappij is een van de pijlers van Jan Linders Supermarkten. De lijfspreuk van oprichter Jan Linders was niet voor niets “Houd van de mensen, dan houden de mensen van jou.”. Daarom werd in 2013, in kader van het 50-jarig jubileum van Jan Linders Supermarkten, het Jan Linders Fonds opgericht. Iedere supermarkt, maar ook het servicekantoor en distributiecentrum, kiest jaarlijks één lokaal goed doel dat zij steunen. Hiermee ondersteunt elke supermarkt lokale initiatieven die de leefbaarheid in de directe omgeving verbeteren.

Ieder goed doel rolt samen met haar lokale supermarkt een jaar lang initiatieven uit om geld op te halen. Initiatieven waar Jan Linders vervolgens in geldelijke zin een schepje bovenop doet. Dat deze aanpak succesvol is, bewijst bijvoorbeeld Stichting Handmade by Janine, het goede doel van Jan Linders Roggel. Zij haalden ruim 6.000 euro op, het hoogste bedrag van alle initiatieven in 2019. De volledige opbrengst werd door hen aan Stichting Melanoom gedoneerd.

Om te vieren dat er in totaal 1 miljoen euro opgehaald is door het Jan Linders Fonds, geeft Jan Linders Supermarkten drie extra cheques weg. Alle goede doelen die sinds 2013 gesteund zijn door het Jan Linders Fonds maken kans op één van deze extra cheques. In maart kunnen alle klanten van Jan Linders in alle supermarkten stemmen. De drie goede doelen met de meeste stemmen ontvangen een cheque ter waarde van 500, 1.000 en 2.500 euro.

Terug