Home Pers & nieuws Nieuws Details

2015 recordjaar voor Jan Linders Fonds: 220.568 euro aan donaties voor lokale goede doelen

28-01-2016 10:38

Jan Linders Fonds

Met dank aan de klanten van Jan Linders is in 2015 de opbrengst van het Jan Linders Fonds meer dan verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Er werd maar liefst 220.568 euro geschonken aan de lokale goede doelen die het fonds vertegenwoordigt. Dit bedrag is opgehaald met verschillende fondsenwervende activiteiten die door de supermarkten en goede doelen georganiseerd werden.

Boost door succesvolle spaaractie
Jan Linders probeert het doneren voor zijn klanten zo laagdrempelig en zo leuk mogelijk te maken.  Een mooi voorbeeld hiervan was de zeer succesvolle spaaractie voor groente- en fruitknuffels. De bijdrage van 1 euro ging direct naar de lokale doelen van het Jan Linders Fonds. Ook konden klanten hun statiegeldbonnen en oude kleding doneren. Rond Sinterklaas werd het fonds steunen extra lekker: iedere verkochte vlaai leverde 0.50 cent op voor de lokale goede doelen.

De kracht van lokaal
De verschillende Jan Linders supermarkten organiseerden ook dit jaar tal van lokale activiteiten samen met ‘hun’ goede doel. Van cupcakes bakken in Wanroij tot ponyritjes in Maastricht en van de verkoop van Moederdag-cadeautjes in Liessel tot houten kerstboompjes in Mill. Deze activiteiten zorgden niet alleen voor extra opbrengsten, maar ook voor extra feestelijkheid en betrokkenheid voor het goede doel in de supermarkt.

Het Jan Linders Fonds
In het kader van het 50-jarig jubileum heeft Jan Linders in 2013 het Jan Linders Fonds opgericht. Alle 57 supermarkten, het servicekantoor en het distributiecentrum kiezen elk jaar een lokaal goed doel. De doelen voor 2016 zijn te vinden op www.janlindersfonds.nl.

Terug