Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jaarcijfers 2018 Jan Linders: groei én grote investeringen

19-07-2019 08:00

Jan Linders Supermarkten in top 3 Beste Supermarkt 2017

Nieuw Bergen, 8 juli 2019 – Jan Linders Supermarkten boekte in 2018 in omzet opnieuw forse groei ten opzichte van het jaar ervoor. De omzet steeg met 5,1% naar 430 miljoen euro, terwijl de marktgroei 3,5% bedroeg. Het landelijk marktaandeel groeide licht naar 1,11. Dit maakt de supermarktketen uit het zuiden bekend middels de definitieve jaarcijfers over 2018.

Focus op groei

 De omzetgroei komt voort uit de succesvolle strategie die in 2016 in werking werd gezet: Focus op groei. Jan Linders investeert als onderdeel van deze strategie in de organisatie, de winkels en in de formule.  Zo werden het afgelopen jaar 9 supermarkten verbouwd en voorzien van de nieuwste formule-elementen met een grote focus op vers, streekproducten, kwaliteit, service, voordeel en beleving. Hiermee nam het totale aantal filialen dat ultimo 2018 is uitgerust met deze formule toe tot 30. Naast investeringen in de formule en in de winkels, werd ook fors geïnvesteerd in de organisatie en in het klantprogramma Liefhebbers, dat begin 2019 werd gelanceerd en inmiddels ruim 140.000 deelnemers kent. De grote investeringen drukten op het netto resultaat dat afnam tot 1,3% van de netto omzet. 

Klantwaardering en waardering uit de sector

Ook in 2018 spraken klanten hun waardering uit voor Jan Linders. Zo werd Jan Linders door onderzoeksburo GfK voor de 14e keer uitgeroepen tot de supermarkt met de beste broodafdeling. Voor de 6e keer mag Jan Linders zich de beste supermarkt in bier en speciaalbier noemen. Een waardering van vakgenoten kwam door de prestigieuze benoeming van Leo Linders tot Foodmanager van het Jaar. 

Quote Leo Linders

Leo Linders, Algemeen Directeur: “We zijn er trots op dat we opnieuw een mooie omzetgroei hebben weten te realiseren. Tegelijk zijn we ook kritisch, of beter gezegd: waakzaam. De omzetontwikkeling is vergeleken met de markt positief. Echter, de foodretailmarkt investeert –net als Jan Linders- fors in haar winkelbestand en in haar formules, waarbij ook het serviceniveau is toegenomen. Door de stijging van kosten over de gehele linie hebben we in 2018 geen groei in het netto resultaat kunnen realiseren. Vol vertrouwen kijken we naar de toekomst, waarbij we 2019 succesvol zijn gestart met het openen van een aantal nieuwe filialen in Eindhoven, Veghel en Reusel en de overname van supermarkten in Sint Anthonis en Nederweert. Daarnaast blijven we investeren in onze organisatie en in het vernieuwen van winkels. Dit jaar staat dan ook in het teken van voortzetting van onze groei. Dat doen we door als regionale speler dicht bij onszelf te blijven. Dat is onze kracht.” 

Terug