Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders Fonds brengt ruim een ton aan donaties bijeen voor lokale goede doelen

20-01-2017 14:32

Klanten van Jan Linders hebben het afgelopen jaar ruim een ton aan donaties voor lokale initiatieven bij elkaar gebracht. Het Jan Linders Fonds verdeelde in 2016 maar liefst 123.353 euro over de verschillende goede doelen van de 59 betrokken supermarkten. Het hoogste bedrag werd geschonken aan Zorgboerderij de Liesvelden, het goede doel van de Jan Linders supermarkt in het Brabantse Beek en Donk. Zij ontvingen een bedrag van 5.454 euro. 

Samen voor het goede doel
Het totaalbedrag is opgehaald met verschillende fondsenwervende activiteiten die door de supermarkten en goede doelen georganiseerd werden. Zo werd er in Beek en Donk diverse keren een Rad van Fortuin georganiseerd door de zorgboerderij. Voor één euro konden klanten van Jan Linders mooie prijzen winnen. Vanuit de supermarkten werd extra geld opgehaald door het inzamelen van statiebonnen én een euro afdracht op diverse producten door het jaar heen. Van elke verkochte Korengoud Luxe kerststol werd bijvoorbeeld 1 euro geschonken aan het goede doel.

Het Jan Linders Fonds
Beek en Donk wordt op de voet gevolgd door de supermarkten in Weert (Maaspoort) en Panningen (Kepringelehof). Daar werd respectievelijk 5.281 euro voor Stichting Pedagogisch werk en 4.839 euro voor Kinder Vakantie Werk Helden opgehaald. In het kader van het 50-jarig jubileum van de supermarktketen heeft Jan Linders in 2013 het Jan Linders Fonds opgericht. Ook in 2017 zijn door alle Jan Linders supermarkten en het distributiecentrum/servicekantoor lokale initiatieven geselecteerd die een jaar lang gesteund worden door het Jan Linders Fonds. Alle doelen zijn te vinden op www.janlindersfonds.nl.


Terug