Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders Fonds schenkt ruim 130.000 euro aan goede doelen

18-01-2019 14:00In 2018 heeft het Jan Linders Fonds maar liefst 132.005 euro kunnen schenken aan 60 lokale goede doelen. In de eerste weken van 2019 hebben alle goede doelen hun bijdrage feestelijk in ontvangst genomen in hun lokale supermarkt. Via het Jan Linders Fonds ondersteunen alle Jan Linders supermarkten lokale initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving verbeteren.

Eerste lustrum
Het Jan Linders Fonds is eind 2013 opgericht tijdens het 50-jarig jubileum van Jan Linders. De kracht van het Fonds is dat jaarlijks iedere vestiging van de supermarktketen uit het zuiden samenwerkt met een lokaal goed doel. Door samen op te trekken en activiteiten te organiseren, wordt geld ingezameld voor het lokale goede doel. Sinds de start is er in totaal zo’n 875.000 euro opgehaald. Afgelopen jaar vierde het Fonds zijn eerste lustrum. Het totaalbedrag van 2018 werd bij elkaar gebracht door diverse lokale activiteiten. Zo konden kinderen zich laten schminken en verkochten de goede doelen zelfgebakken lekkernijen. Daarnaast is er twee keer per jaar een collectieve actie. Afgelopen jaar zijn er in het voorjaar asperges verkocht en in het najaar was de verkoop gericht op gezonde snoeptomaatjes. Van ieder verkocht product ging een bijdrage naar het lokale goede doel.

Het hoogste bedrag werd in 2018 geschonken aan het kinderkamp van Manege Op De Berg in Echt. Zij organiseren jaarlijks een kamp voor kinderen die niet snel op vakantie kunnen. Maar liefst 6766 euro is overhandigd aan dit goede doel.

Supermarktmanager Jos Hofman van Jan Linders in Pey-Echt reageert enthousiast: ‘Dankzij de enthousiaste inspanning van ons goede doel, de collega’s van Jan Linders en de bijdragen van onze klanten kunnen wij het kinderkamp verblijden met dit prachtige bedrag. Daarmee komt deze bijdrage op een goede plek terecht!’

Voor een goed doel in de buurt
De lijfspreuk van Jan Linders, de oprichter van de supermarktketen van het zuiden, was: ‘Houd van de mensen, dan houden de mensen van jou.’ Het zit dus in de genen van Jan Linders om actief betrokken te zijn bij de omgeving en in de gemeenschap. Ook in 2019 heeft iedere supermarkt weer een samenwerking met een nieuw lokaal goed doel. Meer informatie over de goede doelen van 2019 is te vinden op www.janlindersfonds.nl.

Terug