Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders geeft extra cheques aan 3 goede doelen

24-12-2020 09:00

Het Jan Linders Fonds, opgericht in 2013, heeft begin dit jaar de mijlpaal van 1 miljoen euro aan opbrengsten bereikt. In de afgelopen jaren zijn met dit bedrag al meer dan 350 lokale goede doelen in het zuiden gesteund. Om te vieren dat de totaalopbrengst van het Jan Linders Fonds méér dan 1 miljoen euro is, ontvangen drie goede doelen een extra mooi bedrag. De winnaars van deze bedragen werden bekend gemaakt door Theo Bovens, gouverneur van Limburg, en Leo Linders, oprichter van het Jan Linders Fonds.

Verankering in de regio en lokale maatschappij is een van de pijlers van Jan Linders Supermarkten. De lijfspreuk van oprichter Jan Linders was niet voor niets “Houd van de mensen, dan houden de mensen van jou.”. Daarom werd in 2013, in kader van het 50-jarig jubileum van Jan Linders Supermarkten, het Jan Linders Fonds opgericht. Iedere supermarkt, maar ook het servicekantoor en distributiecentrum, kiest jaarlijks één lokaal goed doel dat zij steunen. Hiermee ondersteunt elke supermarkt lokale initiatieven die de leefbaarheid in de directe omgeving verbeteren. Ieder goed doel rolt samen met haar lokale supermarkt een jaar lang initiatieven uit om geld op te halen. Initiatieven waar Jan Linders Supermarkten vervolgens in geldelijke zin een schepje bovenop doet.

Om te vieren dat er in totaal 1 miljoen euro opgehaald is door het Jan Linders Fonds, geeft Jan Linders Supermarkten drie extra cheques weg. Alle goede doelen die sinds 2013 gesteund zijn door het Jan Linders Fonds maakten kans op één van deze extra cheques. In oktober kon gestemd worden op de deelnemende goede doelen. Middels een video maakten Leo Linders, oprichter van het Jan Linders Fonds, en Theo Bovens, gouverneur van Limburg, bekend welke goede doelen de meeste stemmen ontvangen hebben en de winnaars zijn van een cheque t.w.v. 500, 1.000 en 2.500 euro.

De derde prijs ging naar Stichting Nienoo, een goed doel dat gesteund is door Jan Linders Heerlerheide. Zij organiseren diverse activiteiten voor kinderen die opgroeien in huishoudens met een laag inkomen. De organisatie mocht een cheque t.w.v. 500 euro in ontvangst nemen. De tweede prijs, een cheque ter waarde van 1.000 euro, ging naar Zorgappartementen de Groenling in Panningen. Zij gebruiken hun buurtkamer als ontmoetingsplaats voor jong en oud. Bewoners van de zorgappartementen drinken hier gezellig een kop koffie, maar er worden ook veel activiteiten georganiseerd. De eerste prijs ging naar Kindervakantiewerk Grubbenvorst. Zij organiseren al 35 jaar een week vol leuke en afwisselende activiteiten in de zomervakantie . Met een cheque t.w.v. 2.500 euro kunnen zij ervoor zorgen dat ook in de komende jaren weer leuke activiteiten georganiseerd worden voor de jeugd van Grubbenvorst.

Klik hier om de video te bekijken. 

Terug