Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders is de best gewaardeerde supermarkt van Nederland

18-12-2015 15:43

Geen enkele supermarkt in Nederland wordt zo hoog gewaardeerd als Jan Linders. Op alle aspecten scoort de zuidelijke supermarktketen boven het gemiddelde. ‘Een groter compliment kunnen we ons niet voorstellen’, aldus Leo Linders, algemeen directeur. ‘We zijn het hele jaar druk geweest met het optimaliseren en aanscherpen van onze formule, met volledige focus op onze klant. Als diezelfde klant bevestigt dat hij zich bij ons écht koning voelt, dan ben ik daar heel dankbaar voor! En gemotiveerd om hem in 2016 nog beter te leren kennen en in zijn behoeften te voorzien. Want dit is slechts het begin…’, belooft Linders. 

Hoge waardering op alle aspecten
Onderzoeksbureau GfK vraagt klanten om hun supermarkt te beoordelen op een groot aantal aspecten, van de oriëntatiefase (weekfolder, website) tot de uiteindelijke aankopen in de supermarkt. Jan Linders onderscheidt zich positief op alle aspecten, met als uitschieters het personeel (vriendelijk en aanwezig), de (beschikbaarheid van) aanbiedingen en de hoge kwaliteit van het assortiment.

Tweede plaats in eindscore
Niet alleen de waardering van klanten telt mee, de daadwerkelijke prestatie in de markt beïnvloedt de eindscore met 50%. Overall eindigt Jan Linders op een gedeelde tweede plaats. ‘Onze klantenkring is gegroeid, maar we realiseren ons ook dat we er in de huidige markt hard voor moeten werken om klanten bij ons te houden. En die uitdaging pakken we met beide handen en vol enthousiasme aan’, aldus Linders

Terug