Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders komt in actie voor regionale voedselbanken

03-12-2018 06:00

Jan Linders komt in actie voor regionale voedselbanken

Jan Linders zet al zijn supermarkten in als inzamelpunt voor de grootschalige actie ‘Samen voor de Voedselbank’. De actie voor de regionale voedselbanken –een initiatief van regionale omroepen L1 en Omroep Brabant– loopt van maandag 3 december tot en met donderdag 13 december en heeft als doel zo veel mogelijk houdbare producten in te zamelen. Als regionaal familiebedrijf draagt Jan Linders deze campagne een warm hart toe: “We werken al jarenlang samen met voedselbanken, dat past bij ons als familiebedrijf. Op deze manier kunnen we lokaal bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling en producten doneren aan mensen die het goed kunnen gebruiken!”, aldus Leo Linders, algemeen directeur Jan Linders supermarkten.

Kleine beetjes maken groot verschil
Jan Linders roept al zijn klanten én medewerkers op om in actie te komen, bijvoorbeeld door met de vriendengroep, school of collega’s zo veel mogelijk producten in te zamelen. Algemeen directeur Leo Linders: “Iedere gift is uiteraard welkom, één pak koffie is er toch weer één. Dit is het voorbeeld van een actie waarbij alle kleine beetjes samen het grote verschil maken.”

Behoefte aan houdbare producten
Steeds meer gezinnen hebben moeite om iedere dag een warme maaltijd op tafel te zetten. Gelukkig kunnen zij rekenen op hulp van de Voedselbank. Vooral verse producten (zoals brood en vlees) gaan mee in de reguliere stroom naar de voedselbanken. Deze actie is erop gericht om “meer spek op de ribben” bij voedselbanken te creëren, om het komende jaar zo veel mogelijk gezinnen te helpen een maaltijd op tafel te zetten. Denk bijvoorbeeld aan pasta, rijst en houdbare zuivel. Klanten van Jan Linders kunnen deze producten van maandag 3 december t/m donderdag 13 december inleveren bij hun Jan Linders supermarkt, van waaruit ze verdeeld worden naar de verschillende regionale voedselbanken in Limburg, Oost-Brabant en Gelderland. Meer informatie is te vinden op www.janlinders.nl/voedselbank.

Terug