Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders neemt 3 supermarkten over van Jumbo

21-11-2018 10:30

Jan Linders Supermarkten in top 3 Beste Supermarkt 2017

Nieuw Bergen, 21 november 2018 – Jan Linders Supermarkten heeft met Jumbo Supermarkten een overeenkomst gesloten voor de overname van drie winkels: een Jumbo in Reusel, een Jumbo in Veghel en een EMTÉ in Eindhoven. Hiermee groeit het winkelbestand van Jan Linders uit tot 62 én wordt het marktgebied vergroot.

De overname van deze winkels door Jan Linders betekent dat zowel de huidige Jumbo-winkels als de huidige Emté-winkel worden omgebouwd tot Jan Linders-supermarkt. Het gaat specifiek om een Jumbo gelegen aan de Markt in Reusel, een EMTÉ gelegen aan de Ardèchelaan in Eindhoven en een Jumbo gelegen aan De Boekt in Veghel. Deze supermarkten worden begin 2019 achtereenvolgens volgens de nieuwste formule-uitgangspunten van Jan Linders verbouwd.

De overname van deze drie supermarkten door Jan Linders is een uitvloeisel van de overname van EMTÉ door een consortium van Jumbo en Coop. Hierover besliste de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat de concentratie van Jumbo winkels in deze marktgebieden te hoog zou kunnen worden. De overnames door Jan Linders zijn inmiddels door de ACM goedgekeurd.

Medewerkers

De overnames betekenen dat alle lopende arbeidscontracten met medewerkers door Jan Linders gerespecteerd en overgenomen worden. Het aantal medewerkers van Jan Linders Supermarkten groeit hierdoor van ruim 4700 naar zo’n 4950. De nieuwe Jan Linders-collega’s zijn de afgelopen dagen geïnformeerd door de directie van Jumbo en verwelkomd door de directie van Jan Linders.

Quote Leo Linders

Leo Linders, algemeen directeur van Jan Linders Supermarkten: “De overname van deze drie supermarkten past geheel in onze strategie om te groeien in ons marktgebied. Schaalgrootte is een belangrijke voorwaarde en we investeren dan ook fors in onze organisatie, onze winkels en in onze formule. Met deze overname maken we een flinke groei door waardoor we nog meer consumenten in het zuiden kunnen laten profiteren van waar we als formule voor staan: het beste vers, veel producten uit eigen streek, klantgerichte medewerkers en sterke aanbiedingen.”

Terug