Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders neemt EMTÉ Nederweert over

11-12-2018 09:00


Verworven supermarkt wordt samengevoegd tot één nieuwe Jan Linders supermarkt in Nederweert

Nieuw Bergen, 11 december 2018 – Jan Linders Supermarkten zal in het voorjaar van 2019 de EMTÉ supermarkt in Nederweert overnemen.  Hierover is overeenstemming bereikt met de huidige exploitant van de winkel. Na de overname zullen de huidige Jan Linders-supermarkt aan de Lambertushof en de nieuw verworven supermarkt worden samengevoegd tot één Jan Linders supermarkt aan de Burgemeester Hobusstraat.

De overname van de EMTÉ-supermarkt aan de Burgemeester Hobusstraat in Nederweert is een uitvloeisel van de overname van EMTÉ door een consortium van Coop en Jumbo eerder dit jaar.

Nieuwe locatie
Jan Linders zal in het voorjaar van 2019 de huidige eigen supermarkt en de nieuw verworven supermarkt samenvoegen tot één supermarkt, gelegen aan de Burgemeester Hobusstraat.  Alvorens hier de deuren voor klanten te openen, zal Jan Linders de supermarkt eerst grondig vernieuwen.

Centrumplan Nederweert
Jan Linders heeft zich in een eerder stadium verbonden aan de exploitatie van een nieuwe supermarkt die in het kader van het centrumplan Nederweert ontwikkeld zal worden. De overname van de EMTÉ supermarkt brengt hier geen verandering in. Jan Linders garandeert dan ook dat de consument in Nederweert ook na de realisatie van het centrumplan een ruime keuze aan supermarkten zal behouden. Het bedrijf zal zich daarnaast maximaal inspannen om  beide panden (dus zowel de winkel aan de Burgemeester Hobusstraat als die aan de Lambertushof) kwalitatief en duurzaam in te vullen. 

Medewerkers
De overname betekent ook dat alle lopende arbeidscontracten met medewerkers door Jan Linders gerespecteerd en overgenomen worden. Voor de meeste medewerkers betekent dit dat ze in de nieuwe Jan Linders-supermarkt in Nederweert hun werkplek zullen krijgen. Voor klanten betekent dit dus vertrouwde gezichten.  De nieuwe Jan Linders-collega’s zijn onlangs geïnformeerd door de directie van EMTÉ en welkom geheten door de directie van Jan Linders.

Quote Leo Linders
Leo Linders, algemeen directeur van Jan Linders Supermarkten: “De overname van deze supermarkt past geheel in onze groeistrategie. We investeren fors in onze organisatie, onze winkels en in onze formule. Met deze overname kunnen we als supermarkt groeien in Nederweert en daar nog meer consumenten laten profiteren van waar we als formule voor staan: het beste vers, veel producten uit eigen streek, klantgerichte medewerkers en sterke aanbiedingen.”


Terug