Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders neemt medio 2023 Jumbo supermarkt in Blerick over en breidt winkelbestand verder uit

03-11-2021 21:30

Jan Linders Supermarkten zal medio 2023 de supermarkt aan de Wieënpassage in Blerick van Jumbo overnemen. Hierover is overeenstemming bereikt tussen beide supermarktketens. Deze overname door Jan Linders zal plaatsvinden als Jumbo zijn intrek heeft genomen in een nieuw te realiseren locatie in het centrum van Blerick. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Betrokken partijen maken geen financiële details bekend over de transacties.   

Deze overname komt bovenop de eerder vanavond aangekondigde onderlinge verkoop, waarbij Jan Linders in het tweede kwartaal van 2022 drie supermarkten van Jumbo in Vlijmen, Drunen en Wanssum overneemt en Jumbo in het eerste kwartaal van 2022 twee supermarkten in Weert (Molenakker) en Nederweert van Jan Linders overneemt.

Overname medewerkers
Betrokken medewerkers zijn vanavond ingelicht over de plannen. De medewerkers van Jumbo Blerick zullen bij de overname in dienst komen van Jan Linders.

Verdere groei in het zuiden
Ferry Moolenschot, Algemeen Directeur Jan Linders Supermarkten: “Als ambitieuze regionale supermarktketen hebben we een focus op verdere groei in het zuiden. Eerder vanavond kondigden we al de uitbreiding van ons winkelbestand aan met de overname van supermarkten in Vlijmen, Drunen en Wanssum. Met de voorgenomen overname in Blerick medio 2023 voegen we daar nóg een prachtige supermarkt in het hart van ons marktgebied aan toe én verwelkomen we fantastische nieuwe collega’s. We zijn trots op onze formule met de vele streekproducten en onze bakkerij en bier- en speciaalbierafdeling, die door GfK zijn uitgeroepen tot beste van het land. We kijken er dan ook erg naar uit om ook Blerick te laten profiteren van ‘Het voordeel van het zuiden!”

Terug