Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders trekt drie(!) sterrenkoks aan voor Kerst

01-12-2016 12:43

Jan Linders trekt drie sterrenkoks aan voor Kerst

Jan Linders gaat een samenwerking aan met drie sterrenkoks uit de eigen streek.  René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas in Well was ook vorig jaar al nauw betrokken bij het tot stand komen van het kerstmagazine van de supermarktketen, daar worden nu Jan Marrees en Bas van Kranen aan toegevoegd.

Een bijzonder verhaal
“Die laatste is een bijzonder verhaal”, zegt algemeen directeur Leo Linders van Jan Linders Supermarkten. “Bas is met zijn 26 levensjaren de kroonprins onder de topkoks. Dit jaar is hij zelfs door Gault&Millau uitgeroepen tot talent van het jaar!”. De jonge Van Kranen is chefkok van restaurant De Leuf in Ubachsberg.

René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas en Jan Marrees van restaurant Bretelli in Weert hebben ook de nodige prijzen gewonnen. Met stip bovenaan staat natuurlijk de Michelinster die beide koks mogen dragen. Daarnaast staat Brienen bekend om zijn bijzondere streekrecepten en gerechten uit de Big Green Egg.
Marrees voert een innovatieve keuken waarin hij speelt met allerlei smaken. Zijn echtgenote Patricia is sommelier en beschreef passende wijnen bij de recepten in het kerstmagazine van Jan Linders.

Recepten uit eigen streek
Jan Linders Supermarkten maakt met de drie topkoks een sfeervol kerstmagazine met recepten uit eigen streek. Het blad staat vol recepten van de koks en de beste aanbiedingen voor de kerstperiode, maar ook met recepten van culinaire talenten uit het land van Jan Linders. “In de zomer riepen we culinaire talenten uit het zuiden op zich te melden. We zochten hobbykoks die hun vrije uurtjes het liefst in de keuken doorbrengen, die vrienden en familie maar wat graag verrassen met de meest creatieve gerechten en die culinaire trends op de voet volgen. Uit alle inzendingen hebben we drie hobbykoks geselecteerd die samen met onze sterrenkoks de heerlijkste en mooiste kerstrecepten hebben gemaakt”, aldus Linders.

Terug