Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders verwent bierliefhebber met ‘gerijpt’ Hertog Jan bier in beperkte oplage

24-11-2015 16:58

Wederom maakt Jan Linders zijn titel als beste speciaalbier supermarkt waar. Vanaf deze week is Hertog Jan Ongekend HJA15/2 exclusief bij de supermarktketen verkrijgbaar. Net zoals zijn voorganger HJA15/1 heeft het bier een beperkte oplage, er is maar één ketel gebrouwen. Over de identiteit van het bier wordt minimaal gecommuniceerd: ‘Dit bier is ontstaan vanuit mijn fascinatie voor het rijpen van bier, meer zeg ik niet. Wat er in de kruit zit, lees je pas nadat je het geproefd hebt. Een ervaring voor de échte bierliefhebber dus, ’ aldus Hertog Jan brouwer Johan.

Exclusief verkrijgbaar
HJA15/2 Ongekend  is de tweede in een serie van drie gelimiteerde bieren die de Limburgse brouwer op de markt brengt.  De letters HJA staan voor Hertog Jan Arcen, 15 staat voor het jaar 2015 en de 2 is voor het feit dat dit het tweede ‘Ongekend-bier’ van de serie is in. Met dit bier wordt ingespeeld op de nieuwe rijpingstrend die is overgewaaid uit de VS: het bier heeft een jaar lang gerijpt. Vanaf deze week kan er geproefd worden; dan zijn de kruikjes exclusief verkrijgbaar bij de verschillende Jan Linders supermarkten.

Opvallende verpakking
Het bier wordt geleverd in een stenen kruik, 0,5 liter, zonder label aan de buitenkant. Er wordt een zwart envelopje bij ieder flesje geleverd en het is de bedoeling dat deze na het proeven wordt geopend. Het bijbehorende briefje geeft aan wat voor bier het is, vertelt meer over de smaak, de gebruikte ingrediënten en waarom het bijzonder is. De prijs van dit unieke bier is 14.99 euro (inclusief glas). Klanten kunnen op www. janlinders.nl hun proefnotitie achterlaten.

Terug