Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders wint Ere-Lambieck 2017

21-02-2017 15:12

Jan Linders Supermarkten is vanwege haar ‘sjaaldebakel’ in 2016 maandagavond onderscheiden met de Ere-Lambieck 2017. De prijs wordt uitgereikt aan een organisatie die het afgelopen jaar een ‘stomme’ fout heeft begaan waar later hartelijk om gelachen kan worden. De supermarktketen liet vorig jaar ruim tweehonderd verschillende sjaals met carnavals-plaatsnamen uit het zuiden maken, maar elf daarvan bleken per abuis met spelfouten gedrukt te zijn.

Uitreiking Lambieck Knoup - Jan Linders

De fout werd in 2016 binnen enkele uren door klanten opgemerkt maar de supermarktketen kon de sjaals toen niet meer op korte termijn en op grote schaal aanpassen. De drukfouten leidden in Limburg, Brabant en Gelderland tot hilarische reacties. De supermarktketen beloofde beterschap voor het jaar 2017.

Ondanks die belofte mocht Jan Linders Supermarkten afgelopen maandagavond de Ere-Lambieck, een prijs voor de ‘stomste streek’ van 2016, in ontvangst nemen. Erik Vries, regiomanager binnen de organisatie, reageert sportief op de erkenning: “De spelfouten van vorig jaar waren ontzettend balen, maar gelukkig kon iedereen achteraf de humor er wel van inzien. Dit jaar geven we pins met plaatsnamen weg aan onze klanten. Zonder fouten als het goed is, maar pin ons daar niet op vast! :)”

Succes
De speldjes, ook wel pins genoemd, zijn mede in het leven geroepen om de fout met de sjaals goed te maken. De actie is een groot succes. Onder andere tijdens de LVK-finale waren de speldjes al veelvuldig op carnavalsjassen en –hoeden te bewonderen. Klanten van Jan Linders mogen vanaf 15 euro aan boodschappen een speldje met de dorps- of stadsnaam, de provincievlag of een grappige emoticon uitkiezen. “Een groot succes zo blijkt, want deze kleine cadeautjes voor onze klanten zijn op sommige plekken ondertussen al helemaal op.”

Over de Lambieckavond en de Ere-Lambieck
Op de maandag vóór de carnaval organiseert Stichting Lambieck Knoup Weert sinds jaar en dag de Lambieckavond. Op deze avond worden jaarlijks de Gouden, Zilveren en Bronzen Lambieck uitgereikt voor de “stomste” streken die het afgelopen jaar in Weert of Nederweert zijn uitgehaald. Voor stommiteiten buiten Weert en Nederweert is een aparte prijs in het leven geroepen: de Ere-Lambieck.

De Ere-Lambieck wordt alleen uitgereikt wanneer daar een aanleiding voor is. De vorige uitreiking was in 2015 aan de gemeente Wijchen (Gelderland). Door het doorgeven van een verkeerde kleurcode werden daar een aantal vluchtheuvels binnen de gemeente roze geverfd. 

Terug