Home Pers & nieuws Nieuws Details

Jan Linders zet volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling in het zuiden van het land

13-02-2020 09:00

Jan Linders supermarkten gaat een samenwerking aan met Too Good To Go om een volgende stap te zetten in de strijd tegen voedselverspilling. Gebruikers van de Too Good To Go-app kunnen vanaf nu in 61 Jan Linders supermarkten terecht voor ‘Magic Boxen’. Deze boxen zijn gevuld met heerlijke producten die de houdbaarheidsdatum naderen en kunnen voor een klein bedrag aangeschaft worden via de app. Met de deelname van Jan Linders wordt het aanbod van de Too Good To Go in het zuiden van het land aanzienlijk uitgebreid en krijgen mooie versproducten een goede bestemming.

Jan Linders voert al een actief beleid om het weggooien van voedsel tegen te gaan, met een afprijsbeleid waarbij klanten 35% korting krijgen op producten die tegen de uiterste houdbaarheidsdatum aanlopen en door restant voorraad aan te bieden aan lokale voedselbanken. Met Too Good To Go zet Jan Linders een volgende stap in het proces tegen voedselverspilling.

“Wij vinden het zonde om aan het einde van de dag lekker eten en drinken weg te moeten gooien.” aldus Ruth Linders, formulemanager bij Jan Linders supermarkten. “Door deze nog prima eetbare producten voor slechts 1/3e van de prijs via Too Good To Go aan te bieden, gaat er minder verloren en doen we onze klanten er nog een plezier mee.”

Dagelijks worden er door alle 61 Jan Linders supermarkten ‘Magic Boxen’ samengesteld met een verkoopwaarde van minimaal € 14,99. Gebruikers van de Too Good To Go-app kunnen deze voor slechts € 4,99 aanschaffen en vanaf een vast tijdstip voor sluitingstijd ophalen. De box wordt gevuld met heerlijke versproducten die aan het einde van de dag over dreigen te blijven. Een win-win situatie voor de supermarkt, klant en het milieu!

Over Too Good To Go
Too Good To Go is met ruim 19 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd de grootste app tegen voedselverspilling. Restaurants, supermarkten, bakkerijen, hotels en andere winkels verkopen hun dagelijkse overschotten via de app voor een verlaagde prijs aan consumenten. Hierdoor belanden nog perfect eetbare producten op een bord in plaats van in de vuilnisbak en wordt de impact op het milieu tot een minimum beperkt. In 14 Europese landen strijden bijna 39.000 locaties tegen voedselverspilling. Gezamenlijk hebben zij al ruim 30 miljoen maaltijden gered. De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Terug