Home Pers & nieuws Nieuws Details

Opnieuw overname door Jan Linders: EMTÉ Sint Anthonis

23-01-2019 09:05

Verworven supermarkt wordt samengevoegd met bestaande Jan Linders supermarkt in Sint Anthonis

Nieuw Bergen, 23 januari 2019 – Jan Linders Supermarkten neemt dit voorjaar de EMTÉ supermarkt in Sint Anthonis over.  Hierover is overeenstemming bereikt met de huidige exploitant van de winkel. Na de overname zal in het marktgebied één supermarkt actief zijn en wel op de huidige locatie van Jan Linders aan De Merret. Deze zal voorafgaand aan de overname grondig worden verbouwd. De medewerkers van EMTÉ Sint Anthonis worden door Jan Linders overgenomen.

 

De overname van de EMTÉ-supermarkt in Sint Anthonis is een uitvloeisel van de overname van EMTÉ door een consortium van Coop en Jumbo eerder dit jaar. 

Locatie

Voorafgaand aan de overname zal Jan Linders in het voorjaar van 2019 de huidige supermarkt verbouwen en vernieuwen, waarna deze met de nieuw verworven supermarkt zal worden samengevoegd tot één supermarkt. De komende jaren blijft Jan Linders gevestigd op haar huidige locatie aan De Merret. Tegelijk worden in die periode plannen uitgewerkt over hoe de huidige situatie kan worden omgezet naar een toekomstbestendige situatie met één supermarkt van voldoende omvang. De plannen hiervoor zijn nog niet concreet en het is onduidelijk of dit op de bestaande locatie realiseerbaar is. Bij de planvorming wordt nauw samengewerkt met de gemeente Sint Anthonis. Met de eigenaar van het huidige EMTÉ-pand zijn passende afspraken gemaakt. In dit pand zal voorlopig geen supermarkt meer gevestigd worden. Gezamenlijk wordt gekeken naar een andere passende invulling voor deze locatie.

Medewerkers
De overname betekent ook dat alle lopende arbeidscontracten met medewerkers door Jan Linders gerespecteerd en overgenomen worden. Voor de meeste medewerkers betekent dit dat ze in Sint Anthonis of in de regio hun werkplek zullen krijgen. Voor klanten betekent dit dus vertrouwde gezichten. De nieuwe Jan Linders-collega’s zijn eerder deze week geïnformeerd door de directie van EMTÉ en welkom geheten door de directie van Jan Linders. 

Quote Leo Linders
Leo Linders, algemeen directeur van Jan Linders Supermarkten: “De afgelopen maanden hebben we vier overnames bekend kunnen maken: EMTÉ Eindhoven (Ardèchelaan), Jumbo Reusel (Markt), Jumbo Veghel (De Boekt) en EMTÉ Nederweert. De overname van EMTÉ in Sint Anthonis sluit hier mooi op aan. Op deze manier kunnen we nog meer consumenten laten profiteren van waar we als formule voor staan: het beste vers, veel producten uit eigen streek, klantgerichte medewerkers en sterke aanbiedingen. Door fors te blijven investeren in onze organisatie, onze winkels en in onze formule kunnen we als supermarktketen verder groeien. Het is mooi om te zien hoe enthousiast onze nieuwe collega’s zijn over het feit dat ze onderdeel worden van de Jan Linders-familie. Ook de energie die dit intern losmaakt, maakt dat we vol vertrouwen en vol energie van deze overnames een succes gaan maken.”

 

Toverland is met circa 700.000 bezoekers per jaar een van de grootste attractieparken van Nederland. Met zijn sterke verankering in het zuiden vond Jan Linders in Toverland de perfecte samenwerkingspartner om klanten te verrassen met een spaarcampagne die goed past bij de tijd van het jaar. Klanten van Jan Linders ontvangen vanaf maandag 26 februari 1 zegel bij iedere 15 euro aan boodschappen. Daarnaast zijn er wekelijks speciale acties waardoor de klant extra snel kan sparen. Bij 10 zegels kan de spaarkaart bij een van de 60 Jan Linders supermarkten worden ingeleverd voor een unieke kortingsvoucher. Deze voucher is tot en met zondag 27 mei  te verzilveren op de website van Toverland. De entreebewijzen zijn geldig tot en met vrijdag 6 juli 2018.

 

Extra verrassingen in Toverland tijdens het Paasweekend

Tijdens het paasweekend zorgt Jan Linders voor extra verrassingen in het attractiepark. Bezoekers kunnen tijdens dit weekend (zaterdag 31 maart t/m maandag 2 april) lekkere versproducten proeven. Ook krijgen zij een goed gevulde goodiebag mee naar huis en is er een gezonde traktatie voor de kids. Meer informatie: www.janlinders.nl/toverland.

Terug