Home Pers & nieuws Nieuws Details

Persuitnodiging: Unieke samenwerking ter bevordering groenteconsumptie onder kinderen

18-11-2016 09:36

Uit onderzoek is gebleken dat minder dan 1% van de kinderen in Nederland de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten per dag eet. De groenteconsumptie onder kinderen mag dus worden verhoogd. Daarom ondersteunen Bayer, Jan Linders Supermarkten en ZON Fruit & Vegetables het  initiatief van Kokkereli in samenwerking met kinderen concepten te ontwikkelen om groenteconsumptie onder kinderen te bevorderen.

Kokkerelli / Stichting Kids University for Cooking gaat samen met 25 kinderen uit groep 5/6 van OBS Harlekijn uit Venlo-Blerick aan de slag om voor Bayer, ZON Fruit & Vegetables en Jan Linders supermarkten een advies uit te brengen. Een unieke samenwerking tussen ketenpartners die innovaties binnen de gehele groenteketen, vanaf zaadje tot en met retail, tot stand kunnen brengen. Maar ook een unieke samenwerking met kinderen om het groente-aanbod op hun belevingswereld af te stemmen.

 Pers is van harte welkom om op dinsdag 22 november getuige te zijn van retailrondes waarbij kinderen de ketenpartners adviseren over het groente-aanbod in de supermarkt. U kunt meelopen met dit rondje door de supermarkt naar de groenteafdeling en uit eigen hand de meningen van de kinderen mee beleven.

Datum:                Dinsdag 22 november

Tijdstip:               9:45 – 10:45

Locatie:               supermarkt Jan Linders – Pastoor Op Heijstraat 59, Venlo

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Kokkerelli via 077 850 30 29 of info@kokkerelli.nl.

Achtergrondinformatie Kokkerelli / Stichting Kids University for Cooking
Bewustwording en een goede kennis van voeding en gezondheid op jonge leeftijd, helpt kinderen om nu en op latere leeftijd bewuste(re) keuzes te maken, zodat een gezonder voedingspatroon ontstaat. Wij werken samen met het bedrijfsleven, universiteiten, overheid en onderwijs om deze bewustwording bij kinderen te creëren. Wij doen dit door enerzijds het inzetten van educatieve programma’s voor o.a. het onderwijs en anderzijds door het inzetten van kidspanels om te komen tot nieuwe, gezondere producten en voedingsconcepten.

Lekkere en gezonde voeding van, voor, door en met kinderen!

Achtergrondinformatie ZON fruit & vegetables
ZON is de internationale verkooporganisatie van de Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging ZON. Het begon in 1915, met de oprichting van de Coöperatieve Veilingvereniging Venlo. Nu heeft ZON drie divisies met elk een eigen bedrijfsactiviteit: ZON fruit & vegetables, gespecialiseerd in marketing, verkoop e.d. van groente en fruit, ZON Zachtfruit, specialist in zachtfruit en Fresh Park Venlo, waar activiteiten op het gebied van verse, gekoelde productstromen zijn geconcentreerd.

Achtergrondinformatie Jan Linders supermarkten
Supermarktketen Jan Linders is sterk verankerd in zuidoost Nederland: Als geen ander kennen wij de wensen en behoeften van onze klanten en doen wij iedere dag onze uiterste best om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Bijvoorbeeld met de lekkerste regionale producten, met relevante aanbiedingen en met het allerbeste vers van Nederland. Maar onze betrokkenheid met de regio gaat verder!  Dat is onder andere te zien in het Jan Linders Fonds waarin we 60 lokale goede doelen steunen. Waar het gaat om gezond leven en eten, voelen we als supermarktketen een sterke verantwoordelijkheid om de volgende generatie  te inspireren en te motiveren om gezonde keuzes te maken. Daar ligt namelijk de basis voor een gezonde en vitale regio! 

Terug