Home Pers & nieuws Nieuws Details

Reactie op eenmalige verkoop Westvleteren trappist

09-03-2018 14:00

Westvleteren Trappist

Nieuw Bergen, 9 maart 2018 – Jan Linders supermarkten heeft op donderdag 8 maart eenmalig Westvleteren bier in haar supermarkten verkocht. Dit is gedaan om klanten te bedanken voor het feit dat Jan Linders voor de 5e keer op rij door het consumentenpanel van GfK is verkozen tot de beste supermarkt in speciaalbier. Door deze eenmalige verkoop heeft Jan Linders de consument in het zuiden van Nederland kennis willen laten maken met dit mooie bier. Westvleteren staat onder bierliefhebbers bekend als het beste bier ter wereld en is de enige trappist die Jan Linders niet in haar assortiment heeft.

Om de exclusiviteit en het bijzondere karakter van Westvleteren niet te ondermijnen, is bij deze verkoop een limiet van 2 flesjes per klant ingesteld. Graag benadrukken we dat de verkoop –in samenwerking met inkooppartners- vanuit goede intenties, vanuit respect voor alle trappistbieren en zonder winstbejag is georganiseerd.

Het enthousiasme over deze verkoop onder onze klanten was groot. Het beperkte beschikbare volume was aan het einde van dag nagenoeg op, zoals tevoren was ingeschat. Ook in de media is veel gezegd en geschreven over deze actie. Het sentiment dat hierbij is ontstaan,  hebben we wellicht onderschat. In het bijzonder zijn we geraakt door de teleurstelling die de abdijgemeenschap van Westvleteren heeft uitgesproken. Gezien onze goede intenties betreuren we dit dan ook ten zeerste. Inmiddels is er contact geweest met hun woordvoerder en trachten we om op korte termijn over deze kwestie het gesprek aan te gaan met de abdijgemeenschap. 

Nieuw Bergen, 26 februari 2018 – Terwijl de kou Nederland heeft overgenomen, kijkt iedereen reikhalzend uit naar het voorjaar met aangename temperaturen en een reeks aan extra vrije dagen. Jan Linders speelt hier op in met de nieuwe spaarcampagne die maandag 26 februari in samenwerking met Attractiepark Toverland van start gaat. Klanten van de supermarktketen uit het zuiden kunnen sparen voor 10 euro korting op hun entreeticket voor het attractiepark in Sevenum. Dat is bijna 55% korting op een kinderticket en 35% op een ticket voor volwassenen, een korting die in deze periode nergens anders te verkrijgen is.  Met deze spaaractie vinden twee sterke merken uit het zuiden elkaar.

 

Toverland is met circa 700.000 bezoekers per jaar een van de grootste attractieparken van Nederland. Met zijn sterke verankering in het zuiden vond Jan Linders in Toverland de perfecte samenwerkingspartner om klanten te verrassen met een spaarcampagne die goed past bij de tijd van het jaar. Klanten van Jan Linders ontvangen vanaf maandag 26 februari 1 zegel bij iedere 15 euro aan boodschappen. Daarnaast zijn er wekelijks speciale acties waardoor de klant extra snel kan sparen. Bij 10 zegels kan de spaarkaart bij een van de 60 Jan Linders supermarkten worden ingeleverd voor een unieke kortingsvoucher. Deze voucher is tot en met zondag 27 mei  te verzilveren op de website van Toverland. De entreebewijzen zijn geldig tot en met vrijdag 6 juli 2018.

 

Extra verrassingen in Toverland tijdens het Paasweekend

Tijdens het paasweekend zorgt Jan Linders voor extra verrassingen in het attractiepark. Bezoekers kunnen tijdens dit weekend (zaterdag 31 maart t/m maandag 2 april) lekkere versproducten proeven. Ook krijgen zij een goed gevulde goodiebag mee naar huis en is er een gezonde traktatie voor de kids. Meer informatie: www.janlinders.nl/toverland.

Terug