Home Duurzaamheid

Duurzaamheid van en voor het zuiden

Duurzaamheid van en voor het zuiden - Jan LindersEén ding is zeker: wat we iedere dag eten en drinken is belangrijk. Voor de dagelijkse energie en om van te genieten, en omdat we tijdens het ‘eetmoment’ weer met elkaar in contact komen. We zijn ons ook steeds meer bewust van de impact die onze voeding heeft op onze eigen gezondheid en op die van onze (leef)wereld.

Duurzaamheid en Jan Linders
Als supermarkt steunen wij de keuzes die ú  hierin wilt maken. En we pakken als organisatie steeds meer onze verantwoordelijkheid. Door ons assortiment en onze bedrijfsvoering verder te verduurzamen en u daarover te informeren. En door ons steeds verder te verankeren in onze regio: van en voor het zuiden!

Uw keuze op het bord: gezond en duurzaam!

U kiest steeds vaker voor producten die goed zijn. Voor uzelf, uw gezin, maar ook voor de wereld, voor mens, dier en milieu. Jan Linders steunt u in die keuze en zet die graag kracht bij. Door u meer over gezondheid en duurzaamheid te vertellen en u hierin te inspireren. En door ons assortiment steeds verder te verduurzamen. Bijvoorbeeld met producten uit de regio en met belangrijke keurmerken.

Meer over streekproducten en keurmerken

Uw supermarkt milieubewust

We optimaliseren onze supermarkten continu. Niet alleen om u zo goed mogelijk te bedienen, maar ook om op het gebied van duurzaamheid de nodige stappen te kunnen zetten. Diverse maatregelen hebben een energie efficiency index gerealiseerd van 72,8%. Daarnaast hebben we recycling naar een hoger niveau getild.

Lees meer

Betrokkenheid in de buurt

De lijfspreuk van onze oprichter, de heer Jan Linders, was: ‘Houd van de mensen, dan houden de mensen van jou’. Het zit in onze genen om actief betrokken te zijn bij de omgeving. Daarom is het Jan Linders Fonds opgericht. Ook bieden wij clubs en scholen uit de regio korting aan op hun boodschappen. Al onze supermarkten werken daarnaast samen met regionale voedselbanken.

Al onze lokale activiteiten

Van en voor het zuiden

Het voordeel van het zuiden, daar gaan we iedere dag voor! Vervoer is daarin een belangrijke pijler. Onze vrachtwagens zijn én rijden zo milieuvriendelijk mogelijk. Met 4.000 medewerkers is goed werkgeverschap voor ons meer dan vanzelfsprekend. We stimuleren persoonlijke groei en gezonde medewerkers en faciliteren hier ook in.

Lees meer