Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Duurzaamheid Duurzame keuze op uw bord

Uw keuze op het bord: gezond en duurzaam!

Uw keuze op het bord: gezond en duurzaam! - Jan LindersJe kiest steeds vaker voor producten die goed zijn. Goed voor jezelf en je gezin. Goed voor de wereld, voor mens, dier en milieu. Jan Linders steunt je in die keuze en zet die graag kracht bij.

Wij steunen jouw keuze
Door je meer over gezondheid en duurzaamheid te vertellen en je hierin te inspireren. En door ons assortiment steeds verder te verduurzamen. Bijvoorbeeld met producten uit de regio en met belangrijke keurmerken. Over deze onderwerpen lees je hier meer.

Focus op streekproducten

Als regionale supermarktketen zoeken wij zoveel mogelijk de samenwerking in de regio. Bij ons geniet je van vers uit eigen streek; van groente en fruit die rechtstreeks van het veld zó bij je thuis liggen. Van unieke streekproducten die volgens authentiek recept worden bereid. We kennen onze boeren, telers en leveranciers door en door. Dat zorgt niet alleen voor een vertrouwde kwaliteit en smaak, maar het stimuleert ook de regionale economie en natuurbehoud.

Een selectie streekproducten

Diervriendelijker vlees, vis en zuivel

We werken hard aan het verduurzamen van ons vlees- en visassortiment: Het grootste deel van ons vers rund- en varkensvlees draagt het Beter Leven Keurmerk (1 ster) van de Dierenbescherming. Op steeds meer gevogelte vind je het Pluimgarantie-zegel. Ook kiest Jan Linders het liefst voor vis met een MSC/ASC keurmerk en saneren we bedreigde of milieubelastende soorten. Waar het dierenwelzijn betreft, zetten we ook flinke stappen in ons zuivelassortiment. Het grootste gedeelte van wat we aan huismerk zuivel verkopen, is gemaakt van weidemelk: de melk komt van koeien die minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag buiten grazen.

Ons duurzaam vlees

Wereldwijd betere omstandigheden

Om de positie van en arbeidsomstandigheden bij producenten wereldwijd te verbeteren, vind je bij ons steeds meer Fairtrade of UTZ gecertificeerde producten. Bijvoorbeeld alle thee en koffie en bijna alle chocola van ons huismerk. Nieuw zijn Onze Trots koffiebonen, die van Fairtrade gecertificeerde koffiecoöperaties komen en gebrand worden in het Limburgse Ittervoort. Onze Alvita (kinder)bananen vallen onder Rainforest Alliance: goed voor mens en milieu in het land van herkomst. Om wereldwijd verantwoord bosbeheer te borgen, eist onze inkooporganisatie van al zijn leveranciers dat alle papieren en kartonnen verpakkingen FSC gecertificeerd zijn.

Meer over Fairtrade

Zin in Gezond

We stimuleren onze klanten om gezond(er) te eten. Niet alleen met ons assortiment vol met de beste groente en het lekkerste fruit, maar ook met initiatieven als ‘Zin in Gezond’. Onze bloggers Francis en Tefke inspireren wekelijks om de beste keuzes te maken. Met lekkere recepten, motivatie om meer te bewegen en tips voor de broodnodige ontspanning.

Naar ziningezond.nl

Tips om voedselverspilling tegen te gaan

Nog meer doen? Een verantwoord bord gaat verder dan de keuze in producten. Check voordat je naar de supermarkt gaat wat u nog in huis heeft. Producten aan de datum? Ga daar dan eerst mee aan de slag. Bewaar alles op de juiste plek, zodat het langer goed blijft. De bewaarwijzer van het voedingscentrum helpt daarbij.

Meer tips