Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Een vitale regio Duurzaam vlees

Een keur aan duurzaam vlees

Een keur aan diervriendelijk vlees - Jan Linders

Jan Linders is verankerd in de samenleving. Dat ziet u in de lokale betrokkenheid en sterke binding met klanten en leveranciers. In onze bedrijfsvoering maken we zo veel mogelijk verantwoorde keuzes.

En we helpen u graag om dat in het dagelijks leven ook te kunnen doen. Met die reden werken we hard aan het verduurzamen van ons vers vleesassortiment. Het resultaat: een keur aan diervriendelijker vlees.

Herkenbare keurmerken
Het grootste deel van ons assortiment vers rund- en varkensvlees draagt het Beter Leven Keurmerk (1 ster) van de Dierenbescherming. En steeds meer gevogelte heeft het Pluimgarantie-zegel. We werken er hard aan dat ons volledig regulier assortiment straks minimaal een keurmerk heeft. Ook ons biologisch vleesassortiment (3 sterren Beter Leven Keurmerk) wordt steeds groter.

Op onze verpakkingen vindt u de keurmerken terug. Op die manier herkent u gemakkelijk het meer diervriendelijke en duurzame vlees. Op deze pagina vindt u meer over de keurmerken en welke producten een keurmerk dragen.

Rundvlees

Ons Limousin rundvlees draagt het Beter Leven Keurmerk (1 ster). De runderen staan minstens 150 dagen per jaar 8 uur per dag in de wei. De kalfjes zogen minstens drie maanden bij de moeder en ook het transport is korter en breder.

Meer over ons rundvlees

Gevogelte

Kippen met Pluimgarantie zijn afkomstig van een langzamer groeiend ras en groeien op eigen kracht. Met aandacht voor de leefomstandigheden en het dierwelzijn. Pluimgarantie staat ook voor duurzame productie, door het gebruik van groene energie en het hergebruiken van warmte.

Meer over Pluimgarantie

Varkensvlees

Wanneer u het Beter Leven keurmerk op de verpakking ziet staan dan weet u dat de varkens meer leefruimte hebben en dat zij beter afleidingsmateriaal hebben tegen verveling. Ook worden de biggen niet gecastreerd en is het vervoer van boerderij naar slachthuis korter.

Meer over ons varkensvlees

Biologisch vlees

U vindt steeds meer biologisch vlees in ons assortiment. Biologische veeteelt staat voor vlees dat geproduceerd wordt met het grootste respect voor de natuur. Zonder antibiotica, hormonen of kunstmest. De dieren hebben meer (buiten)ruimte, vertonen natuurlijk gedrag en leven langer.

Naar ons biologische assortiment