Home Eieren

Extra informatie

3-sterren vrije uitloopeieren; verantwoord, duurzaam én uit eigen streek

Onze eieren komen van boer Claessens van kippenboerderij Yverde, uit het Limburgse Ysselsteyn. Daar leven de kippen in een vrije leefomgeving. Zo kunnen ze zelf beslissen of ze binnen of buiten rondlopen, staan er dug-outs die ze beschermen tegen de regen en wordt hun wei omringd door bos. Een vrije, groene omgeving dus! Niet voor niets krijgen deze eieren dan ook het 3-sterren Beter Leven Keurmerk. En daar zijn we trots op!

Wat betekent vrije uitloop?

Wat betekent vrije uitloop?

Vrije uitloop eieren, wat zijn dat nou eigenlijk? Vaak wordt vrije uitloop verward met scharreleieren, terwijl er een heel belangrijk verschil is. Want wist je dat alléén vrije uitloop- en biologische kippen buiten lopen? Het belangrijkste aan een vrije uitloop-ei is het feit dat de kip zelf kan kiezen of ze binnen of buiten lopen. De wisselende omgeving vinden kippen heerlijk: het zijn echte bosdieren zijn en anders gaan ze zich snel vervelen. Door de vrije omgeving kunnen de kippen doen en laten wat ze willen. Een onbezorgd kippenleven dus!  

3 sterren Beter Leven Keurmerk én Planet Proof

3 sterren Beter Leven Keurmerk én Planet Proof

Onze vrije uitloop eieren hebben, naast het 3 sterren Beter Leven Keurmerk, ook het Planet Proof label. De 3 sterren heeft onze kippenboer gekregen van de Dierenbescherming en betekent dat de productie op een diervriendelijke manier gebeurt. Maar ook voor milieu en omgeving is er aandacht! Ook werkt  Yverde energieneutraal en is gecertificeerd met het onafhankelijke keurmerk: On the way to Planet Proof. Dit betekent dat het product verantwoord en duurzaam is geproduceerd en daardoor beter is voor de natuur, het klimaat en de dieren zelf. Extra uniek is de combinatie van 3 sterren en Planet Proof: dat komt bijna nooit voor. 

Hoe ouder de kip, hoe groter het ei

Hoe ouder de kip, hoe groter het ei

Wist je dat het hartstikke normaal is dat kippen verschillende formaten eieren leggen? Elke kip legt unieke eieren die meegroeien met de kip zelf. Daarom vind je het hele jaar door verschillende maten in onze eierdoosjes. Wij zorgen ervoor dat geen eieren worden weggegooid. Want ieder ei is een goed ei!

Volop variatie met eieren!

Volop variatie met eieren!

Eieren uit eigen streek zijn natuurlijk het allerlekkerste. En het voordeel: je kunt er volop mee variëren! Laat je inspireren door onze recepten met ei in de hoofdrol. 

Op bezoek bij kippenboerderij Yverde

Bij jouw Jan Linders

Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van duurzame, eerlijke eieren uit eigen streek. Daarom vind je onze 3 sterren BLK-eieren voor de prijs van een 2 sterren-ei. Ook dat is het voordeel van het zuiden. 

479
Jan Linders

Vrije uitloopeieren s/m/l/ bruin

15 stuks
369
Jan Linders

Vrije uitloopeieren s/m/l/ bruin

10 stuks
249
Jan Linders

Vrije uitloopeieren s/m/l/ bruin

6 stuks