Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Erwtensoep

Erwtensoep met een twist: knolselderij-erwtensoep met worst, kaas en zilveruitjes

Zin in een bijzondere erwtensoep? Probeer deze knolselderij-erwtensoep met worst, kaas en zilveruitjes eens!

Ingrediënten
  • 1 knolselderij
  • 500g spliterwten
  • 1 prei in ringen
  • 600g schouderkarbonade
  • 3 vleesbouillon tabletten
  • 1 potje zoetzure kleine zilveruitjes (320g) uitgelekt
  • 3 takjes selderij, blad in reepjes
  • 1 rookworst (250g)
  • 150g jongbelegen kaas, in blokjes

Erwtensoep met een twist

Hoofdgerecht voor 8 personen (20 minuten + 1,5 uur koken)

Werkwijze

  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Breng de knolselderij met de spliterwten, de prei, de karbonades, de bouillontabletten, de helft van de zilveruitjes, de selderij en 2,5 liter water aan de kook.
  • Draai het vuur laag en kook de erwten in 1,5 uur gaar, tot ze uit elkaar vallen.
  • Neem na 1 uur de karbonades uit de pan, verdeel het vlees in stukjes en doe terug in de pan. Leg er de rookworst op en verwarm de soep nog 20 minuten.
  • Haal de worst uit de pan, snijd in plakjes en doe ook terug in de soep. Breng de erwtensoep op smaak met peper en schep in ruime kommen. Verdeel de kaas met de rest van de zilveruitjes over de soep.

Per persoon: 575 kcal, 38 g eiwit, 23 g vet waarvan 11 g verzadigd, 48 g koolhydraten, 10 g vezels en 3,5 g zout.

Dit gerecht bevat 150 g (bereide) groente.

Variatietip Vervang de rookworst door 250 g verse rundersoepballetjes. Kook de balletjes de laatste 10 min. in de soep mee gaar.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

097
Maggi

Rundvleesbouillon 5 liter

102 gram
099
Hak

Zilveruitjes

320 gram
149
Bonduelle

Prei ringetjes

400 gram
ca. 538
Jan Linders

Schouderkarbonade

1000 gram
119

Knolselderij

1 stuk
079

Spliterwten

500 gram
545
Jan Linders

Jong belegen kaas stuk

500 gram
3 voor 499
225
Unox

Gelderse rookworst

285 gram