Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Streekmaaltijd Fricandeauspies met paprika en ui
 

Fricandeauspies met paprika en ui

Streekmaaltijd: Fricandeauspies met paprika en ui

Ingrediënten
  • 3 uien
  • 4 eetlepels ketjap
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 theelepel sambal
  • 1 stuk fricandeau (ca. 600 gram) 
  • 1 paprika trio
  • satéprikkers (in water geweekt) of metalen spiezen
  • peper en zout

Werkwijze

Snipper één ui fijn. Klop een marinade van ketjap, zonnebloemolie, citroensap, knoflook, sambal en ui. Snijd de fricandeau in dobbelstenen en schep ze door de marinade. Laat het vlees minstens 30 minuten marineren.

Snijd de resterende uien in parten en snijd de paprika’s in stukken. Maak spiezen door een stuk vlees, stuk ui en 3 stukken paprika, van elke kleur eentje, om en om aan een spies te rijgen. Zorg dat alle stukken ongeveer even groot zijn zodat de spies gelijk kan bruinen en garen.

Verhit een barbecue, grillpan of de gril in de oven goed heet. Gril de spiezen in ca. 8 minuten aan alle kanten goudbruin en gaar. Lekker met een witlofsalade en krieltjes.


Belangrijkste boodschappen voor dit recept

ca. 600
Jan Linders

Fricandeau

1000 gram
169

Uien

2000 gram
2 + 1
099

Paprika geel

1 stuk
2 + 1
099

Paprika groen

1 stuk
2 + 1
099

Paprika rood

1 stuk