Ingrediënten voor de gegrilde paprika's:
- 1 rode paprika, in grove stukken of repen
- 1 gele paprika, in grove stukken of repen
- 1 groene paprika, in grove stukken of repen
- 1 courgette, in grove stukken
- 1 aubergine, in grove stukken
- olijfolie
- fijngesneden rozemarijn en tijm
- peper en zout
-
cederhouten plank, vooraf enkele uren in koud water leggen
|
Werkwijze gegrilde paprika's Blancheer de stukken paprika, courgette en aubergine in water
met een beetje zout. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Sla spijkers in de
cederhouten plank en prik de stukken groente eraan. Meng de olijfolie met de
rozemarijn en tijm en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk of besprenkel de
stukken groente met het mengsel. Leg de plank op het rooster van de barbecue
(met eventueel nog wat hooi tussen de kolen) en rooster op deze manier de
stukken groente. Draai de groente een keer om en bestrijk of besprenkel
nogmaals met olijfolie.
Variatetip In plaats van paprika's kun je ook stukken wortel of knol gebruiken.
|