Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Gegrilde paprika's en groente op cederhout

Gegrilde paprika's en groente op cederhout

Gegrilde paprika's en groente op cederhout

Ingrediënten voor de gegrilde paprika's:
  • 1 rode paprika, in grove stukken of repen
  • 1 gele paprika, in grove stukken of repen
  • 1 groene paprika, in grove stukken of repen
  • 1 courgette, in grove stukken
  • 1 aubergine, in grove stukken
  • olijfolie
  • fijngesneden rozemarijn en tijm
  • peper en zout
  • cederhouten plank, vooraf enkele uren in koud water leggen

Werkwijze gegrilde paprika's
Blancheer de stukken paprika, courgette en aubergine in water met een beetje zout. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Sla spijkers in de cederhouten plank en prik de stukken groente eraan. Meng de olijfolie met de rozemarijn en tijm en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk of besprenkel de stukken groente met het mengsel. Leg de plank op het rooster van de barbecue (met eventueel nog wat hooi tussen de kolen) en rooster op deze manier de stukken groente. Draai de groente een keer om en bestrijk of besprenkel nogmaals met olijfolie.

Variatetip
In plaats van paprika's kun je ook stukken wortel of knol gebruiken.

Belangrijkste boodschappen voor Gegrilde paprika's en groente op cederhout

2 + 1
099

Paprika geel

1 stuk
2 + 1
099

Paprika groen

1 stuk
2 + 1
099

Paprika rood

1 stuk
075

Courgette

1 stuk
119

Aubergine

1 stuk
139

Rozemarijn

1 stuk
129

Tijm

1 stuk