Goedgevulde streekburger met pesto en knoflookkaas
Zin in een écht lekker recept uit het zuiden? Dan zit u goed met onze streekrecepten: heerlijke recepten gemaakt met onze streekproducten. Wat dacht u van een goedgevulde streekburger met pesto en knoflookkaas? Een ideaal weekendmaaltje met Onze Trots hamburgers, tomaatjes uit Limburgse Maasbree en Onze Trots biologische kaas uit het Limburgse Ven-Zelderheide.
Ingrediënten
|
Werkwijze Snijd de broodjes open en gril de binnenkanten goudbruin. Verhit de olijfolie en bak de ui, knoflook en champignons ca. 4 minuten. Schep de tomaatjes erdoor, bak 1-2 minuten en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de hamburgers met peper en zout en gril ze aan beide kanten ca. 4 minuten. Leg de laatste minuut op elke hamburger een plak kaas zodat deze net even smelt. Haal een paar mooie bladeren van de kropsla. Scheur grotere blaadjes eventueel in stukken. Leg op het onderste broodje de blaadjes sla en leg daarop de hamburger. Schep er royaal van het ui-champignonmengsel op en dek af met het kapje. Lekker met frietjes uit de oven en een rauwkostsalade.
|