Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Grand'Italia

Farfalle met Funghi Porcini, kippendijen en haricots verts

Het kenmerk van de Italiaanse keuken is met weinig gedoe een heerlijk gerecht maken. En dat lukt dus heel goed met dit pastarecept met Funghi Porcini saus. Een Italiaan zal het liefst zelf wilde paddenstoelen in het bos gaan plukken. De spanning van het zoeken en het vinden van eetbare soorten is een geliefde sport!

Ingrediënten

  • 400 gram Grand’Italia Farfalle
  • 1 pot Grand’Italia Funghi Porcini
  • 400 gram Haricot verts 
  • 400 gram kippendijen 
  • 3 takjes rozemarijn 
  • 75 gram rucola

Tip: voeg verse (kastanje)champignons toe!

Bereidingswijze

  1. Snijd de kippendijen in kleine blokjes. 
  2. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. 
  3. Verwijder de punten van de haricots verts en snijd doormidden.
  4. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de haricots verts in 3 minuten beetgaar.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de kippendijen (en eventueel champignons) rondom goudbruin.
  6. Voeg de Funghi Porcini saus en de rozemarijn toe en verwarm.
  7. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  8. Giet de pasta af en meng met de Funghi Porcini saus en de haricot verts.
  9. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rucola.