Ingrediënten voor de salade:
- 1,5 rode paprika
- 1,5 gele paprika
- 1,5 groene paprika
- 2 zakken ijsbergmix
- 100 gram zwarte olijven zonder pit, in ringen
- 100 gram feta, verkruimeld
- 2 rijpe tomaten, in grove stukken
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap of azijn
- 2 eetlepels fijngesneden munt
- 2 lente-uitjes, in ringen
- 50 gram pijnboompitten, geroosterd
- peper en (zee)zout
|
Werkwijze Griekse salade Snijd de halve paprika's in kleine blokjes. Schep de blokjes
paprika met de olijven, feta en tomaten door de ijsbergslamix. Klop de
olijfolie met het citroensap of azijn met peper en zout egaal en schep de munt
erdoor. Schep de dressing luchtig door de salade. Halveer de hele paprika’s en
verwijder de zaadlijsten. Vul deze halve paprika’s met de salade en strooi
de lente-ui en pijnboompitten erover.
|