Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Beercan chicken

Ingrediënten
  • 1 hele kip
  • 1 zakje Santa Maria BBQ Rub Beer Can Chicken
  • 1 blikje bier, 33cl

Werkwijze
Kruid de kip met BBQ Rub Beer Can Chicken. Steek de barbecue aan. Leg de briketten zo neer dat een deel van de barbecue vrij blijft en alleen indirecte warmte krijgt. Laat de barbecue 25-30 minuten goed opwarmen.            

Open het bierblikje en schenk de helft eruit (anders overstroomt het blikje als het op de barbecue staat). Klem de kip op het blikje en plaats dat op het gedeelte van het rooster dat indirect wordt verwarmd. Doe een deksel op de barbecue. De voorkeurstemperatuur is 175°C. De kip is gaar wanneer de temperatuur binnenin 82°C is. Dat is na 1,5 tot 2 uur.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

ca. 699
Jan Linders

Hele scharrelkip

1000 gram
599
Brand

Bier 6 x 33cl

198 centiliter