Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Krokant bladerdeeg met Hemelse witte en aardbeien

Een hemels nagerecht!

Dit gerecht was het toetje voor de winnaars van onze aspergelunch op 19 mei 2018. We willen dat iedereen kan genieten van dit heerlijke gerecht, ga dus snel aan de slag met dit recept!

Dit heb je nodig voor 4 personen

Krokant bladerdeeg:

  • 4 plakken bladerdeeg

  • 50 gram amandelschaafsel

  • 10 gram suiker

  • 0,5 dl eiwit

Gemarineerde aardbeien:

  • 1 bakje aardbeien

  • 2 dl aardbeiencoulis

  • Limoenrasp en limoensap

Basilicumsiroop:

  • 2 bossen basilicum

  • 175 gram suiker

  • 250 gram water

  • 1 ijsblokje

  • Hemelse witte

Zo maak je het:

Meng het amandelschaafsel met de suiker en het eiwit, verdeel dit over het bladerdeeg en steek dit uit met een ronde steker. Bak ze goudbruin in een oven van 170 graden voor 12 minuten.

Voor de siroop kook je de suiker en het water tot de helft in. Giet dit in een keukenmachine waar de basilicum en het ijblokje in zit, draaien tot lauwwarm, haal daarna door een zeef.

Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Breng de coulis op smaak met limoenrasp en limoensap en marineer de aardbeien hiermee.

Snijd het korkant bladerdeeg doormidden en plaats een helft op het bord. Leg hier de gemarineerde aardbeien op met een flinke lepel hemelse witte. Plaats hier de deksel van het bladerdeeg op.

Dresseer de basilicumsiroop en marinade speels om het gerecht.

Smakelijk eten!