Home Hoofdgerecht gevogelte Amsterdamse uitjes in tempurabeslag

Amsterdamse uitjes in tempurabeslag

Ingrediënten
  • 15 stuks Amsterdamse uitjes
  • 50 gram bloem
  • 200 gram tempurabeslag
  • 5 gram kerriepoeder
Ingrediënten tempurabeslag
  • 1 kopje ijskoud bruisend bronwater (belangrijk!)
  • 1 kopje gezeefde bloem

Werkwijze
Voeg water en bloem bij elkaar en klop met een vork (of 2 stokjes) tot een luchtige massa. Roer vooral niet met een mixer, dan wordt het beslag te glad en is de luchtigheid minder! Maak altijd kleine hoeveelheden beslag en gebruik het direct. Verwarm de olie (arachide olie, eventueel met een beetje sesamolie gearomatiseerd). Rol het ingrediënt door wat bloem, dan door het tempurabeslag en frituur het product direct in de olie.

Rol de Amsterdamse uitjes door de bloem en haal ze vervolgens door het tempurabeslag. Frituur ze kort en laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng ze op smaak met kerriepoeder.

  •  

 

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

064
Perfekt

Patent bloem

1000 gram
099
Perfekt

Amsterdamse uitjes

0.37 kilogram
055
Perfekt

Bronwater koolzuurhoudend

1500 mililiter
225
Saitaku

Tempura batter mix

150 gram