Home Hoofdgerecht vis Zachtgegaarde kabeljauw met meerval onder een kruidig kaaskorstje

Zachtgegaarde kabeljauw met meerval onder een kruidig kaaskorstje

Varieer en kies vis als hoofdgerecht, een must voor alle visliefhebbers! Ga voor meerval uit het Noord-Brabantse Landhorst. Het mooie van deze vissoort is dat hij vrijwel graatloos is met een zeer zachte smaak. Hierdoor neigt meerval bijna naar vlees. Serveer de vis met Limburgse dragon-mosterdsaus en een bijgerecht van tomaat fondue.

Ingrediënten
  • 150 gram meervalfilet
  • 500 gram kabeljauwfilet graatvrij 
  • peper en zout 
  • olijfolie
  • 100 gram oude Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 30 gram broodkruim
  • 15 gram verse kruiden, fijngehakt
Materialen
  • huishoudfolie

Werkwijze
Bak de kabeljauwfilet aan in olijfolie en plaats hem kort in de oven (circa 3 minuten op 150°C). Uit de oven halen, afdekken met folie en af laten koelen. Bestrijk de meervalfilets met olijfolie en bestrooi met zout en een beetje van de gehakte kruiden.

Snijd de meervalfilet in plakjes en steek deze om en om tussen de lamellen van de kabeljauw. Als de lamellen niet goed zichtbaar zijn kunt u de kabeljauw licht insnijden en de lamellen iets uit elkaar schuiven. Bestrooi het pakketje met geraspte kaas en broodkruim vermengd met de rest van de gehakte kruiden. Vlak voor het serveren de pakketjes in een hete oven opwarmen (5 minuten op 150-180°C).

Reken per persoon op ongeveer 4 lamellen en 3 à 4 stukjes meerval. 

Serveertip
Serveer de vis met gewokte paksoi of in roomboter gesmoorde bospeentjes.  

Biertip
Verschillende moutsoorten en aromatische hop geven Brugse Zot blond een unieke smaak.

Wijntip
Limburgse Landwijn Rivaner is een droge witte wijn uit het Limburgse Jekerdal. Een frisse en levendige wijn die uitstekend past bij vis! 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

169
Solo Italia

Parmigiano reggiano geraspt

0.06 kilogram
590
Jan Linders

Kabeljauwfilet graatvrij

250 gram
225
Jan Linders

Meerval

200 gram