Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Hoofdgerecht vis Tomaat fondue

Tomaat fondue

Ingrediënten
  • 50 ml aceto balsamico
  • 50 gram (riet)suiker
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml kippenbouillon
  • 100 gram pruimtomaten
  • 50 gram sjalotjes, fijngesnipperd


Werkwijze
Snijd de tomaat in blokjes en snipper de sjalotjes. Fruit de sjalotjes voorzichtig aan met wat boter. Karamelliseer de (riet)suiker met water in een pannetje met dikke bodem en blus dit af met aceto balsamico. Kook het geheel in tot stroop en voeg vervolgens bouillon en olijfolie toe. Laat de tomatenblokjes en de aangezette sjalotjes wellen in de stroop. Serveer de tomaatfondue bij de zachtgegaarde kabeljauw met meerval.

Karamelliseren - kooktechniek

  •  

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

205
Perfekt

Balsamico azijn

250 mililiter
089

Sjalotjes

250 gram
129

Pruimtomaten verpakt

500 gram