Home Hoofdgerecht vis Tomaat fondue

Tomaat fondue

Ingrediƫnten
  • 50 ml aceto balsamico
  • 50 gram (riet)suiker
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml kippenbouillon
  • 100 gram pruimtomaten
  • 50 gram sjalotjes, fijngesnipperd


Werkwijze
Snijd de tomaat in blokjes en snipper de sjalotjes. Fruit de sjalotjes voorzichtig aan met wat boter. Karamelliseer de (riet)suiker met water in een pannetje met dikke bodem en blus dit af met aceto balsamico. Kook het geheel in tot stroop en voeg vervolgens bouillon en olijfolie toe. Laat de tomatenblokjes en de aangezette sjalotjes wellen in de stroop. Serveer de tomaatfondue bij de zachtgegaarde kabeljauw met meerval.

Karamelliseren - kooktechniek

  •  

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

205
Perfekt

Balsamico azijn

250 mililiter
055

Sjalotjes

0.25 kilogram
149

Pruimtomaten verpakt

0.5 kilogram