Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Hoofdgerecht vis Limburgse dragon-mosterdsaus

Limburgse dragon-mosterdsaus

Ingrediënten
  • 300 ml witte wijnsaus 
  • 10 gram verse dragon
  • 1 eetlepel Limburgse mosterd
  • 50 ml slagroom (opgeklopt)

Ingrediënten witte wijnsaus

  • 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
  • olijfolie om in te bakken
  • 500 ml droge witte wijn
  • 1 laurierblaadje
  • paar gekneusde witte peperkorrels
  • 2 jeneverbessen
  • 300 ml kookroom

Werkwijze
Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten op een matige warmtebron. Schenk de witte wijn erbij en voeg het laurierblaadje, peperkorrels en jeneverbessen toe. Breng aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken. 

Schenk de room erbij en laat de saus op middelhoog vuur zo’n 10 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en zeef de saus. Roer dan de dragon, mosterd en slagroom door de saus. Serveer de saus bij de zachtgegaarde kabeljauw met meerval

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

098
Marne

Limburgse mosterd

235 gram
799
Limburgse Landwijn

Rivaner

750 mililiter
119
Melkan

Slagroom 35% vet

250 mililiter
099

Gesneden dragon

15 gram