Home Hoofdgerecht vlees Vergeten vlees en vergeten groente van de grill

Vergeten vlees en vergeten groente van de grill

Grillen met rundvlees en groente uit de regio, het hoogtepunt van het kerstdiner. De typische smaak van het zuiden herkent u meteen in ons Limousin rundvlees uit Brabant en Limburg. De smaak is herkenbaar, evenals de kwaliteit en malsheid. Serveer het vergeten vlees met wat aardappeltjes en groentegarnituur

Ingrediënten
  • 600-800 gram Bavette of vergelijkbaar vlees zoals malse rosbief (bewaar eventuele afsnijdsels van het vlees voor de jus!)
  • Drogheria Alimentari Middelandse Zeezout en vierseizoenen peper
  • 2 bekers Jan Linders basis vleesjus 180 ml
  • eventueel een scheut rode wijn
Materialen
  • houtskool BBQ (bij voorkeur een dichte) of oven
  • bij bereiding op de BBQ kunt u voor een bijzondere smaak een hand hooi toevoegen

Werkwijze
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi met zout en peper en laat het vlees op de houtskoolgrill mooi rondom grilleren. Daarna rustig laten garen op de BBQ op een lava-/pizzasteen of in de oven, circa 15-20 minuten op 170 graden. Let wel even op, gaartijd is afhankelijk van de dikte van de bavette! Op de BBQ kunt u er een hand hooi bij leggen, wat zorgt voor een karakteristieke smaak. Gaar het vervolgens circa 30-45 minuten door. Tot de kerntemperatuur 53 graden is. Haal het vlees uit de BBQ/oven en laat het daarna even rusten.

De basisjus kan direct gebruikt worden of nog extra op smaak worden gebracht door de afsnijdsels van het vlees even aan te bakken in olijfolie. Blus af met een scheut rode wijn. Schenk de basisjus erbij en laat het geheel zachtjes een uurtje sudderen. De jus zeven en eventueel nog wat verder in laten koken tot de gewenste dikte.

Serveertip
Serveer het vlees voor een speciaal effect en geurbeleving in een braadpan met hooi erin (de zogenaamde “Dutch oven”).  

Biertip
St. Bernardus abt 12, een topper van eenzame klasse en vaak genoemd als één van de beste bieren van de wereld.  

Wijntip
Indomita Duette is een mooie, fruitige wijn uit Chili die met z'n aroma's van rood fruit en eikenhout perfect past bij vleesgerechten. 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

249
Drogheria

Kruidenmolen middellandse zeezout

0.09 kilogram
259
Drogheria

Kruidenmolen 4 seizoenen peper

0.04 kilogram
798
Jan Linders

Bavette

400 gram
473
Jan Linders

Rosbief stuk

250 gram