Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Hoofdgerecht wild Aardappelpuree

Aardappelpuree

Ingrediënten aardappelpuree
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 25 gram roomboter
  • 150 ml melk
  • peper en zout
  • mespuntje nootmuskaat
Ingrediënten bloemetje van aardappel
  • 2 à 3 grote friet aardappelen (om te frituren)
  • 1 dl arachideolie
Materialen
  • ijzeren steekring
  • pannetje met anti- aanbaklaag
  • vetvrij papier

Werkwijze aardappelpuree
Kook de aardappelen in water met een beetje zout goed gaar. Je kunt de aardappelen ook gaar stomen, dit zorgt voor nog meer smaakbehoud. Stamp de aardappels met een stamper fijn of druk ze door een pureeknijper. Verwarm de melk en voeg deze met de boter toe aan de puree. Roer met een garde tot een fijne puree. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. 

Tip! Voor een nog fijnere puree kun je met de handmixer de puree nog luchtiger kloppen. Gebruik geen staafmixer, deze zorgt voor een kauwgomachtige massa.

Werkwijze bloemetje van aardappel
Snijd van de aardappelen flinter dunne plakjes (gebruik bij voorkeur een schaaf). Gebruik een ijzeren steekring om de aardappelschijfjes in een bloemvormpje neer te zetten. Doe een beetje olie in een pan met anti-aanbaklaag en leg de aardappelbloemetjes met een spatel voorzichtig in de pan. Leg er een velletje vetvrij papier op en druk er voorzichtig een klein steelpannetje op. Bak zo het bloempje mooi goudbruin en leg het als het klaar is weg op een stukje keukenpapier.

Strooi nog wat zout over het bloempje en schuif het over het konijnenboutje. Deze techniek vergt wat handigheid, maar geeft wel een heel leuk resultaat!

Bloemetje van aardappel - kooktechniek

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

275
Melkan

Roomboter ongezouten

225 gram
104
Campina

Halfvolle melk

1000 mililiter