Werkwijze aardappelpuree Kook de aardappelen in water met een beetje zout
goed gaar. Je kunt de aardappelen ook gaar stomen, dit zorgt voor nog meer
smaakbehoud. Stamp de aardappels met een stamper fijn of druk ze door een
pureeknijper. Verwarm de melk en voeg deze met de boter toe aan de puree. Roer
met een garde tot een fijne puree. Op smaak brengen met peper, zout en
nootmuskaat.
Tip! Voor een nog fijnere puree kun je met de handmixer
de puree nog luchtiger kloppen. Gebruik geen staafmixer, deze zorgt voor een
kauwgomachtige massa.
Werkwijze bloemetje van aardappel Snijd van de aardappelen flinter dunne plakjes (gebruik
bij voorkeur een schaaf). Gebruik een ijzeren steekring om de
aardappelschijfjes in een bloemvormpje neer te zetten. Doe een beetje olie in
een pan met anti-aanbaklaag en leg de aardappelbloemetjes met een spatel
voorzichtig in de pan. Leg er een velletje vetvrij papier op en druk er
voorzichtig een klein steelpannetje op. Bak zo het bloempje mooi goudbruin en
leg het als het klaar is weg op een stukje keukenpapier.
Strooi nog wat zout
over het bloempje en schuif het over het konijnenboutje. Deze techniek vergt
wat handigheid, maar geeft wel een heel leuk resultaat!