Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Hoofdgerecht wild Groene kool met katenspek

Groene kool met katenspek

Ingrediënten
  • 1 groene kool (Savooiekool) 
  • 50 gram katenspek in reepjes
  • 200 ml room 
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 5 gram peper en zout

Werkwijze
Snijd de koolbladeren in reepjes. Was ze goed en blancheer ze vervolgens enkele seconden in ruim kokend water. Bak de spekreepjes licht krokant. Doe de room en de crème fraîche in een pannetje en warm daar de koolreepjes in op. Voeg het katenspek toe en breng op smaak met peper en zout. Indien nodig de saus nog binden met roux of maïzena.

  •  

 

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

239
Jan Linders

Katenspek

120 gram
099
Campina

Kookroom

250 mililiter
119
Melkan

Crème fraîche 30%

200 mililiter
153

Groene kool

1 stuk