Home Kersen

Extra informatie

Een echt seizoensproduct uit eigen streek: Onze Trots Kersen!

Bij Jan Linders halen we zoveel mogelijk uit eigen streek. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren en leveranciers met oog en passie voor hun product en omgeving. Deze lokale leveranciers kennen we door en door en zorgen voor de beste kwaliteit producten. 

Ook onze seizoensproducten halen we natuurlijk zo veel mogelijk vertrouwd uit eigen streek. Zoals Onze Trots Kersen! Afkomstig uit o.a. het Limburgse Hulsberg van teler Janssen. Het kersenseizoen is maar kort en dus genieten we er éxtra van: in juli en augustus vind je het heerlijke zomerfruit uit eigen streek bij jouw Jan Linders.  

Vol van smaak, heerlijk sappig en vooral: lekker zoet!

Kersen zijn familie van de pruim en de perzik en hebben een harde pit in de kern. De kersen die je bij jouw Jan Linders vindt zijn heerlijk zoet van smaak en lekker sappig. In het Limburgse Hulsberg worden ze met zorg en aandacht geteeld totdat ze niet alleen de perfecte smaak hebben, maar ook mooi donkerrood zijn. Kersen om trots op te zijn!

Wanneer je de kersen op een koele plek (tussen de 12 en 15 graden) bewaart, blijven ze tot 4 dagen goed. In de koelkast zijn kersen gemiddeld 2 dagen houdbaar. Tip: zorg ervoor dat de kersen niet vochtig worden, want dan verdwijnt de smaak. Leg ze eventueel op een keukenpapiertje om de vocht op te nemen. Zo blijven ze lekker sappig! 

Variëren met kersen

Onze kersen zijn heerlijk zoet en vol van smaak. Niet voor niets noemen we ze Onze Trots Kersen! Perfect om eindeloos mee te variëren. Of je ze nou gebruikt voor een jam, in gebak, in een salade of in een warm gerecht; ze zijn een echte toevoeging aan je gerecht! 

...met de lekkerste kersen uit eigen streek!

...met de lekkerste kersen uit eigen streek!

#1 Beenham met brie en BBQ-saus van kersen en kriek

#1 Beenham met brie en BBQ-saus van kersen en kriek

#2 Bietensalade met kersen, granaatappel en feta

#2 Bietensalade met kersen, granaatappel en feta

#3 Hangop met kersen en amandelmeringue

#3 Hangop met kersen en amandelmeringue