Home Kerstrecepten Amuses Kerstamuse - knolselderijsoep

Gegrild knolselderijsoepje met zoete aardappel en truffelolie

  • Amuse
  • 8-12
  • 30m

Kerstamuse: knolselderijsoep

Werkwijze

Snijd de knolselderij en aardappel in plakken. Verhit een grill- of grillplaat en grill de plakken knolselderij en aardappel op een matige warmtebron aan beide kanten tot ze beetgaar zijn. Verwarm de bouillon en voeg tweederde van de knolselderij en aardappel toe. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer helemaal fijn. Roer de slagroom en een halve eetlepel truffelolie erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. 

Steek met een kerstfiguurtje de resterende plakken knolselderij en aardappel uit. Verwarm kleine soepborden, soepkommen of koffiekopjes. Maak een stapeltje van om-en-om de uitgestoken knolselderij en aardappel en schep de soep erover. Druppel er tenslotte wat truffelolie over.

Volgend recept >


Ingrediënten

  • 1 knolselderij, geschild
  • 1 grote zoete aardappel, geschild
  • 500 ml groentebouillon (van tablet of zelfgemaakt)
  • 75 ml slagroom
  • 2 eetlepels truffelolie
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje

Dit heeft u nodig