Mosselen met chilikruim en chipotlesaus
- Amuse
- 8-12
- 45m
Werkwijze
Was de mosselen (gooi openstaande mosselen weg) en doe ze met aanhangend water in een pan. Strooi de groente erover en een beetje zout. Kook de mosselen met het deksel op de pan tot ze na ca. 8 minuten open staan. Laat ze hierna wat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 160˚C. Leg de sneetjes brood ca. 10-15 minuten in de oven tot ze helemaal droog zijn. Breek ze in stukken en doe dit samen met de chilivlokken en het zout in een keukenmachine. Maal tot een fijn kruim.
Zoek twaalf mooie mosselschelpen uit, vouw deze open zodat beide helften aan elkaar blijven zitten en haal de mossel eruit. Haal de mosselen uit de rest van de schelpen.
Leg in één helft van de opengevouwen schelpen een aantal mosselen, bestrooi met chilikruim en een dot chipotlesaus. Leg de schelpen op een mooie schaal. Zet eventueel in het midden nog een schaaltje met saus.
Mosseltip van René Brienen
Als u de mosselen laat afkoelen, leg dan een stuk plasticfolie over de mosselen zodat de damp terugvalt op de mosseltjes. Zo garen ze niet te ver door en blijven ze lekker sappig. Het afkoelen duurt hierdoor wel iets langer.
Ingrediënten
- 1 kg verse mosselen
- 150 gram mosselgroente
- 250 ml Jan Linders Chipotle saus
- zout
Ingrediënten chilikruim
- 2 sneetjes witbrood, zonder korst
- 2 theelepels chilivlokken
- snufje zout