Andijvierolletjes met spek, kaas en notencrunch
- bijgerecht
- 4
- 20m
Werkwijze
Breng wat water met een beetje zout aan de kook en blancheer de andijviebladeren 1-2 minuten tot ze zacht zijn. Spoel de bladeren koud af en laat goed uitlekken. Knijp de andijviebladeren uit en druk ze tussen een schone theedoek droog. Bestrooi de binnenkant van het andijvieblad met peper en zout en strooi er een lepel kaas over. Rol het andijvieblad op en wikkel er een plak ontbijtspek omheen.
Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin. Hak ze of gebruik een keukenmachine om ze fijn te malen. Maal ze niet tot poeder maar zorg dat het wel stukjes noot blijven. Bestrooi met zout.
Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de andijvierolletjes rondom goudbruin tot het spek krokant is. Leg ze hierna op een schaal en strooi de noten erover.
Ingrediënten
- 12 mooie andijviebladeren
- 150 gram geraspte kaas
- 12 plakjes Onze Trots ontbijtspek
- 100 gram gemengde ongezouten noten
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout