Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Kerstrecepten Hoofdgerechten Koolrabi met venkel en Parmezaan

Koolrabi met venkel en Parmezaan

  • bijgerecht
  • 4
  • 30m

Werkwijze

Schil de koolrabi’s en snijd ze in plakken. Steek ze eventueel uit met een kerststeker. Breng de crème fraîche en slagroom aan de kook, voeg de koolrabi toe en vul aan met water tot de koolrabi net onder staat. Voeg wat peper en zout toe en laat de koolrabi in ca. 5 minuten garen. Giet de koolrabi af. Leg de plakken koolrabi op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan en strooi dit over de koolrabi. Strooi de parmezaan erover en zet ca. 5 minuten onder een hete grill tot de kaas is gesmolten.

Terug naar hoofdgerecht>


Ingrediënten

  • 2 koolrabi’s
  • 125 ml crème fraîche
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels venkelzaad
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje