Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Pommes duchesse

  • bijgerecht
  • 4
  • 60m

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 190˚C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met een beetje zout in ca. 20 minuten gaar. Hierna afgieten maar vang het kookvocht op.

Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een puree. Roer er het ei en de boter door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe de puree in een spuitzak met kartelmond en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat ronde rozetten. Bak ze ca. 25 minuten in de oven goudbruin.

Tip: Schep door de puree wat fijngesneden groente, kruiden of geraspte kaas voor een verrassende twist.

Terug naar hoofdgerecht>


Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 gram boter, in blokjes
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje