Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Kerstrecepten Hoofdgerechten Taartje van portobello en spinazie

Taartje van portobello en spinazie

  • bijgerecht
  • 4
  • 40m

Werkwijze

Snijd de steeltjes van de portobello en hol hem iets uit. Hak het binnenste fijn. Verhit de olijfolie en bak de ui met de knoflook 2-3 minuten. Voeg de spinazie er in delen en voeg pas weer spinazie toe als het vorige deel geslonken is. Schep de tomaatjes, olijven, kruiden, pijnboompitten erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel in de portobello’s en bestrooi met de kaas. Zet even onder een hete gril tot de kaas is gesmolten.

Tip: U kunt eventueel een beetje roomkaas door de spinazie roeren.

Terug naar hoofdgerecht>


Ingrediënten

  • 4-6 portobello paddenstoelen
  • 450 gram gewassen spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie (of gebruik de olie van de zongedroogde tomaatjes)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 20 zwarte olijven, gehalveerd
  • 2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 4-6 eetlepels geraspte Onze Trots bio streekkaas basilicum-knoflook
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje