Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Kerstrecepten Hoofdgerechten Gekaramelliseerde witof met wit bier

Gekaramelliseerde witof met wit bier

  • bijgerecht
  • 4
  • 20m

Werkwijze

Halveer de witlof en verwijder de harde kern. Smelt de boter in een koekenpan en roerbak de witlof 2-3 minuten op een matige warmtebron. Strooi de suiker erover, zet de warmtebron hoger en roerbak nog eens 3-4 minuten tot de witlof gekaramelliseerd is. Blus af met het bier, breng op smaak met peper en zout en laat nog 1-2 minuten zachtjes koken zodat de alcohol verdampt.

Terug naar hoofdgerecht>


Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 flesje wit bier
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje