Watermeloen met ham en pastinaakcrème
- borrel
- 4
- 30m
Werkwijze
Schil de pastinaken en snijd ze in stukjes. Smelt de boter en bak de pastinaak rondom zonder te bruinen. Strooi de suiker erover en karamelliseer de pastinaak op een matige warmtebron ca. 15 mintuten. Pureer de pastinaak in de keukenmachine of met de staafmixer en voeg zoveel slagroom toe dat het een stevige puree wordt. Breng op smaak met peper en zout. Druk de puree door een zeef, laat het afkoelen en doe het in een kleine spuitzak.
Snijd de watermeloen in kleine driehoekjes. Halveer de plakjes hampunt en drapeer een plakje op de watermeloen. Spuit er een toef van de pastinaakcrème op en garneer met een klein takje dragon.
La Trappe Dubbel: Door de zachte, volle smaak met tonen van karamel is dit een ideaal speciaalbier om mee te borrelen.
Ingrediënten
- 2 pastinaken
- 25 gram boter
- 1 eetlepel suiker
- ca. 50 ml slagroom
- 2 plakken watermeloen
- 8-12 plakjes Onze Trots hampunt
(vleeswaren) - 2-3 takjes dragon
- peper en zout