Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Kerstrecepten Borrelrecepten Kerstborrel - scampi

Scampi met kaas op krokant brood

  • borrel
  • 4
  • 30m

Kerstborrel: scampi op krokant brood

Werkwijze

Steek met een steker stervormige figuurtjes uit het brood, in hapklare grootte. Verhit de olijfolie met de knoflook en bak de stukjes brood op matig vuur aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in de dezelfde olie de scampi’s in 2-3 minuten rosé en laat ze uitlekken op keukenpapier. Zet het vuur iets hoger en frituur de blaadjes basilicum krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg op elk stukje brood een scampi, besprenkel met wat citroensap en strooi er wat geraspte kaas over. Garneer met het gefrituurde basilicumblaadje.

Volgend recept >


Ingredienten

  • 4 sneetjes Korengoud meergranen brood
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • 500 gram scampi’s, gepeld en darm verwijderd
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 4 eetlepels geraspte Onze Trots streekkaas knoflook-basilicum
  • paar blaadjes basilcium

+ Zet op mijn lijstje

Dit heeft u nodig

249
Korengoud

Biobrood donker meergranen heel

1 stuk
ca. 733
Onze Trots

Bio streekkaas knoflook basilicum 50+

808.67 gram